Gedragsmaatregelen en –campagnes – Gemeente Enschede

Gemeente Enschede start aanbesteding gedragsmaatregelen en –campagnes in het kader van Beter Benutten 2.

De gemeente Enschede heeft op 19 februari j.l. de Europese aanbesteding gedragsmaatregelen en –campagnes gepubliceerd op de aanbestedingskalender Negometrix. In het kader van het Programma Beter Benutten 2 zoekt de gemeente Enschede een inschrijver die met aansprekende  gedragsmaatregelen en -campagnes zoveel mogelijk automobilisten structureel weet te verleiden tot ander vervoersgedrag (fiets, lopen, OV). Daarnaast is  Enschede partner in het Europese onderzoeksproject EMPOWER (zie ook www.empowerproject.eu). Het doel van EMPOWER is het terugdringen van het (gebruik van) “Conventionally Fueled Vehicles” via positieve incentives en het gebruik van ICT. Ook binnen dit EMPOWER project streeft de gemeente Enschede naar een modal shift, vergelijkbaar met het Beter Benutten programma. Hiervoor zal de inschrijver aanvullende werkzaamheden dienen te verrichten.

Binnen de kaders van de lopende overeenkomsten, zal de bestaande (en mogelijk nog te optimaliseren) SMART-app worden toegepast (zie ook www.smartintwente.nl). Met deze SMART-app, kan op individuele basis het reisgedrag worden gemeten en feedback worden gegeven, wordt informatie verstrekt over de verkeersdruk, kan een route gepland worden en is een systeem van uitdagingen en beloningen ontwikkeld. Het gebruik van deze SMART-2.0 app vormt het vertrekpunt van (een deel van) de gedragscampagnes en kunnen tegelijkertijd hiermee ook de effecten van de gedragscampagnes hiermee gemonitord kunnen worden.

enschede_aanbesteding2016

De looptijd van de opdracht is 2 jaar met de mogelijkheid om de overeenkomst in overleg tweemaal met één jaar te verlengen.  De inschrijving sluit op 31 maart 2016 om 9:00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met G. Spaan; tel 053-4815535 ([email protected]) of M. Meeuwissen; 053-4815168 ([email protected])

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.