Prijsvraag ‘Verdichting met kwaliteit bij OV-knoopunten’

In 2008 staat Casa Nova in het teken van het thema `Verdichting met kwaliteit bij OV-knooppunten’. Casa Nova is een ideeënprijsvraag die het Stadsgewest Haaglanden jaarlijks uitschrijft voor vernieuwende ideeën, voor meer kwaliteit, variatie en innovatie in soorten woonconcepten.

Naast de binnenstedelijke verdichtingsopgave (tussen 2010 en 2020 moeten er in Haaglanden netto zo’n 3.500 woningen per jaar binnenstedelijk bij komen) en de noodzaak van betere aansluiting van de kwaliteit van het woonaanbod en van de woonomgeving op de vraag speelt ook de regionale bereikbaarheid een rol. Om in deze groeiregio de bereikbaarheid te verbeteren, is het essentieel het bestaande aanbod aan openbaar vervoer beter te benutten. Met name het railnet in de regio (tram, trein en RandstadRail) biedt hierbij kansen. Door woon- en werkfuncties te concentreren rondom het bestaande railnet neemt de bereikbaarheid toe. De (prijs)vraag is hoe kunnen deze vraagstukken zich het beste vertalen in stedenbouwkundige structuur en nieuwe gebouwconcepten?
Aan de wedstrijd kan worden deelgenomen door: ontwerpbureaus op het gebied van architectuur en stedenbouwkunde, onderwijsinstellingen, studenten  en verder iedereen met een creatief idee, aldus Haaglanden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.