Woon-werkverkeer kost gemiddeld uur per dag

De Nederlander is in gemiddeld 28 minuten op zijn werk. Daarmee is hij per dag (bijna) een uur kwijt aan het woon-verkeer, zo blijkt uit het Regus Business Tracker-onderzoek. Voor het onderzoek zijn 11.000 werknemers uit 13 landen ondervraagd. Bijna 20% van de ondervraagden heeft afgelopen twee jaar overwogen zijn of haar baan op te zeggen vanwege de lange reistijd. Onder de Nederlandse respondenten was dit 9%.

Van de mensen die elke dag langer dan een uur onderweg zijn, denkt 39% na over een andere baan. Een op de vier Nederlanders overweegt door de te lange reistijd een andere baan te zoeken. Chinezen zijn met een gemiddelde reistijd van 41 minuten het langst onderweg, gevolgd door de Indiërs met 39 minuten, Belgen 37, Duitsers 33 minuten, Indiërs en de inwoners van Mexico zijn gemiddeld 31 minuten onderweg.

33% van de Chinezen overweegt vanwege de lange reistijd zijn baan op te zeggen. Ook 33% van de Zuid-Afrikanen overweegt dit evenals 25% van de Indiërs, 19% van de Mexicanen en 18,5% wereldwijd denkt erover zijn of haar baan op te zeggen. In Nederland zijn de afstanden weliswaar relatief klein, maar is de verkeersdruk hoog en ook hier wordt gezocht naar alternatieven voor het woon-werkverkeer, aldus Regus.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.