40 miljoen euro ‘mobiliteitsorders’ voor Imtech

Het bedrijf Imtech heeft diverse Europese  contracten verworven voor bevordering van de mobiliteit op snelwegen en in steden. Het gaat om traffic management, signalering en internetmonitoring op onder andere Engelse en Nederlandse snelwegen en in diverse steden in Oost-Europa. De totale waarde van deze orders bedraagt circa 40 miljoen euro.
Op de snelwegen rond Birmingham in Engeland verzorgt Imtech (de combinatie van Imtech Infra en het vorig jaar overgenomen Peek Traffic) in opdracht van de Highways Agency (beheerder van snelwegen en verbindingswegen in Engeland) een hightech controlesysteem (ATM, Active Traffic Management) met aanduiding en handhaving van de maximumsnelheid, inclusief intelligent spitsstrookmanagement.
In Nederland verzorgt Imtech in opdracht van Rijkswaterstaat de technologie voor het verkeersmanagement (MTM, Motorway Traffic Management), signalering, toeritdosering en overige verkeerssystemen voor verbetering van de mobiliteit op de A12 (Gouda-Zoetermeer), waaronder extra plusstroken en nieuwe aansluitingen voor bestaande verkeersknelpunten rond Bleiswijk en Zevenhuizen. Imtech verzorgt tevens een vergelijkbaar pakket voor de verbreding van de A2, tussen Everdingen en Deil en tussen Zaltbommel en het knelpunt Empel, alsmede op de A7 tussen Zaandam en Purmerend-Zuid.
In Warschau verkreeg Imtech een contract voor onderhoud (vier jaar) aan en uitbreiding van intelligente verkeerssystemen. Imtech zorgt hier ook voor uitbreiding van het aantal verkeerslichten en verbetering van de openbare verlichting. Een andere opdracht is de technische infrastructuur voor het via internet monitoren van verkeersstromen op vijftig kruispunten in Warschau. In Kroatië heeft Imtech opdracht gekregen voor de realisatie van intelligente verkeerssystemen voor kruispuntbeïnvloeding in Zagreb, Split en Rijeka.

Strategisch gezien streeft Imtech naar uitbreiding van haar positie in onder meer  Scandinavië. In dit kader werd het Zweedse DIS (Digital Interactive Systems) Nordic AB, specialist in verkeersmanagement, in Zweden overgenomen. DIS, gevestigd in Stockholm, is een kleine maar snelgroeiende speler op de Zweedse mobiliteitsmarkt met een grote potentie voor de toekomst. De onderneming beschikt over een goede uitgangspositie voor verkoop van Imtech-technologie in een aantal grote(re) Zweedse steden. Daarnaast is in Scandinavië in het verleden een omvangrijke ‘installed base’ van technologie van Peek aangelegd, die nu voor vervanging, upgrading of uitbreiding in aanmerking komt. DIS zal als Peek Sweden lokaal de Zweedse markt actief gaan bewerken, hetgeen leidt tot verdere groei.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.