FLEXdrempel rukt op

De eerste FLEX drempels werd in 2005 in Rotterdam geplaatst. Inmiddels ligt de drempel die vriendelijk is voor het vrachtverkeer op zo’n 80 locaties in Nederland.

De FLEX-drempel werkt als een grote bladveer, te vergelijken met de bladveren die nog steeds worden gebruikt bij vrachtverkeer. Door deze constructie rijdt het verkeer dus over een flexibel wegdek. Licht verkeer zal de drempel moeten nemen als een conventionele drempel omdat dit verkeer simpelweg niet zwaar genoeg is om de stalen rijplaat in te drukken. Het zware verkeer, te beginnen vanaf bijvoorbeeld bussen met een gewicht van 10 ton, zal de rijplaat zodanig indrukken dat de juiste attentiewaarde ontstaat.
Een meting in Rotterdam leerde volgens de leverancier dat de snelheid van 85% van alle voertuigen effectief is gedaald nadat de drempel is geplaatst. In Zeddam is nu ook een versie geplaatst met een ontwerpsnelheid van circa 25 km/h. Tegelijkertijd kunnen bussen en hulpdiensten zonder problemen deze drempel passeren. Er zijn diverse ontwerpen beschikbaar en V85 passeersnelheden van 25, 30, 40, 50 en 60 km/h zijn te realiseren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.