LARGAS-verkeersplein in Langendijk (bron: Aannemingsbedrijf Van Gelder)

Noord-Holland monitort doorstroming op LARGAS-verkeersplein en rotonde

Bron: Aannemingsbedrijf Van Gelder

De provincie Noord-Holland gaat de veiligheid en doorstroming op het LARGAS-verkeersplein en de nieuwe enkelstrooksrotonde in Langedijk monitoren. De verwachting vooraf was dat de rotonde en het plein goed zouden zijn voor de doorstroming en veiligheid. De verkeersmetingen moeten uitwijzen of dit in de praktijk ook daadwerkelijk zou is. 

LARGAS staat voor Langzaam Rijden Gaat Sneller. Op het verkeersplein wordt voorrang gegeven aan de hoofdrijrichting. Door de inrichting van dit plein worden verkeersdeelnemers gestimuleerd om minder hard te rijden en het faciliteert de continue doorstroming van het verkeer. Ook de enkelstrooksrotonde is aangelegd voor die doelstellingen.

Veiligheid en doorstroming

Het verkeersplein op de kruising Dorpsstraat/Voorburggracht en de rotonde op de Spoorstraat/Oostelijke Randweg in Langedijk zijn afgelopen juni opgeleverd. Vooraf werd dus verwacht dat hierdoor de veiligheid en doorstroming van het verkeer zou verbeteren, wat voordelen heeft voor de bereikbaarheid van Langedijk. De monitoring heeft als doel om te bekijken of dit profijt ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Als toch aanpassingen nodig zijn, dan gaat de provincie daarmee aan de slag.

Het is overigens niet de eerste keer dat de provincie die doelstellingen toetst sinds de oplevering, maar dit is nogmaals nodig omdat het verkeersplein en de rotonde nu alweer enkele maanden in gebruik zijn. Er zal op 27 augustus een tijdelijk camerasysteem geplaatst worden. De camera’s worden op 22 september weer weggehaald. Het verkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Bron foto: Aannemingsbedrijf Van Gelder

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.