Losliggende tegels melden via de iPhone

Losliggende tegel, gat in de weg of kapotte verlichting? Inwoners van gemeenten in heel Nederland kunnen sinds kort gemakkelijk zaken aan de gemeente doorgeven via een applicatie op hun mobiele telefoon: BurgerConnect. BurgerConnect is een applicatie op de iPhone. Wil een burger een melding doen bij de gemeente, dan geeft hij die door met zijn mobiele telefoon. Via GPS-coördinaten is direct bekend waar de melding vandaan komt en met de camera kan gemakkelijk een foto bijgevoegd worden. De gemeente heeft dan alle informatie en kan in actie komen.
De applicatie is te gebruiken door iedere burger en gemeente in Nederland, maar is een initiatief van gemeente Delft, Almere en ontwikkelaar appnormal.com. Delft en Almere spelen ook een belangrijke rol in het verder ontwikkelen van de applicatie.
BurgerConnect werkt op dit moment alleen nog via de Apple iPhone, maar ontwikkelaar  appnormal.com wil de applicatie dit jaar samen met de deelnemende gemeenten doorontwikkelen en de applicatie via alle smartphones beschikbaar stellen. Met de nieuwe technologie kunnen gemeenten sneller, makkelijker en vooral interactiever communiceren met inwoners. De technologie is eenvoudig te koppelen aan de bestaande systemen van de overheid, zodat gemeenten er gemakkelijk mee kunnen werken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.