Corridor A7/N33

Regionale visie op corridor A7/N33

Persbericht provincie

De gemeenten Midden-Groningen, Oldambt en Veendam gaan samen met de provincie Groningen een gezamenlijke visie de corridor A7/N33 ontwikkelen. Het gaat om het gebied vanaf de stad Groningen in oostelijke richting, met kernen als Hoogezand, Veendam, Zuidbroek en Winschoten.

De gemeenten en provincie willen de economische ontwikkeling en werkgelegenheid in de regio te stimuleren en goede verbindingen zijn daarbij van belang. Een visie die gemeentegrenzen overschrijdt, helpt om te bepalen welke kansen die verbindingen voor huidige en nieuwe bedrijvigheid bieden. Maar ook hoe zich dat verhoudt tot de situatie nu, hoe de verbindingen passen in het landschap en welke slimme combinaties mogelijk zijn met opgaven op het terrein van klimaat, leefbaarheid, landbouw, natuur, recreatie en toerisme en duurzaamheid.

Twee bureaus ingeschakeld

“Het opstellen van deze visie kan niet zonder inbreng van professionele (ervarings-)deskundigen en betrokken bedrijven, organisaties en inwoners. Daarom wordt de komende periode met verschillende belanghebbende partijen gesproken over de huidige en toekomstige kracht van deze regio.”

Er zijn twee bureaus ingeschakeld om het opstellen van deze visie vorm te geven. Buck Consultants International voert een marktanalyse uit en gaat daarvoor ook in gesprek met verschillende bedrijven. Tegelijkertijd wordt het proces met belanghebbende partijen en inwoners voorbereid door bureau H+N+S, waarbij de marktanalyse wordt betrokken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.