Misstanden bij tunnel RijnlandRoute (bron: Vincent Basler Fotografie)

Provincie wil onderzoek naar mogelijke misstanden tunnel Leiden

Leiden - Bouw tunnel Rijnlandroute. Wegwerkers meten diepte van boorgat. De betreffende boorgaten zijn onderdeel van verankering tunnelvloer.

De provincie Zuid-Holland wil vermeende misstanden tijdens de bouw van de tunnel in de RijnlandRoute bij Leiden onderzoeken. Gedeputeerde Frederik Zevenbergen (VVD), die verkeer en vervoer in zijn portefeuille heeft, schrijft dat in een brief aan de Provinciale Staten.

Zevenbergen reageert daarmee op een artikel in NRC. De krant meldde dit weekend op basis van onder meer gesprekken met dertig betrokkenen dat onder onveilige omstandigheden aan de tunnel is gewerkt. Zo zouden in vier jaar tijd zeventien ongelukken hebben plaatsgevonden. Ook werden bouwvakkers volgens NRC geregeld te laat uitbetaald en ontvingen sommigen vervalste coronatestbewijzen van hun uitzendbureau.

Onderzoek naar misstanden

“Dat er medewerkers zijn geweest die zich op hun werk onveilig en onjuist behandeld hebben gevoeld, is in mijn ogen onacceptabel en dit verhaal moet tot op de bodem worden uitgezocht”, schrijft Zevenbergen. Hij zegt te bekijken wat de mogelijkheden zijn om de vermeende misstanden op de werkvloer te onderzoeken. Daarnaast heeft hij “op zéér korte termijn een gesprek met de hoofdaannemer”. Zevenbergen roept de (ex-)werknemers op zich bij hem of via een vertrouwenspersoon te melden om hun verhaal te doen.

De RijnlandRoute (N434) moet de A44 en de A4 verbinden en doorstroom van het verkeer in het gebied rond Leiden en Katwijk verbeteren.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.