Metamorfose stationsgebied Delft Zuid

Het stationsgebied Delft Zuid ondergaat de komende twee jaar een metamorfose, dankzij een investering van ruim 4 miljoen euro. Voetgangers, fietsers en automobilisten moeten het station gemakkelijker kunnen bereiken. De nieuwe inrichting en uitstraling van het station zorgen ervoor dat reizigers zich veiliger voelen.
Het gebied krijgt er de komende 10 jaar zo’n 35.000 m² aan woningen en kantoorruimte bij voor ruim 1000 werknemers. ProRail start naar verwachting begin januari 2009 met de aanleg van ruim 600 extra stallingsplekken voor fietsen bij het station en op het Kruithuiswegviaduct. Het pakket van maatregelen voorziet verder in betere bewegwijzering en verlichting, extra en nieuw ingerichte parkeerplaatsen voor treinreizigers. De westzijde van het station krijgt een Kiss & Ride-voorziening. Ook komen er betere fiets- en looproutes en meer, bredere en ‘luiere’ trappen van de perrons naar het Kruithuiswegviaduct.
De aanpak van het stationsgebied Delft Zuid is onderdeel van Stedenbaan. Het Stedenbaanprogramma[1] heeft tot doel een betere samenhang te ontwikkelen tussen stedelijke ontwikkeling en mobiliteit bij stationslocaties. Stedenbaan richt zich op het beter benutten en versterken van het bestaande hoofdrailnet van Zuid-Holland door een beter treinproduct (sneller, frequenter, gelijkvloerse instap), beter voor- en natransport naar en van stations (met de fiets, te voet, per auto) en een beter en intensiever grondgebruik nabij stations.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.