Revival of het ov-dagkaartje bij Veolia

Vanaf 27 november zijn de dagkaarten weer te koop bij Veolia. De dagkaarten waren op 7 juli tegelijk met de strippenkaart afgeschaft. Maar veel reizigers die slechts af en toe met het openbaar vervoer reizen hebben de overstap naar de OV-chipkaart nog niet gemaakt.

Omdat reizigers de ritkaartjes die bij de chauffeurs te koop waren, te duur vonden, hebben veel reizigers besloten niet meer met de bus te reizen, constateert Veolia. De Provincie Limburg heeft daarom toestemming gegeven om de dagkaarten tijdelijk opnieuw te gaan aanbieden. Zo krijgen reizigers langer de tijd om de uiteindelijke overstap naar de OV-chipkaart te maken. Veolia zal de ontwikkelingen periodiek met de Provincie en het Reizigersoverleg Limburg evalueren.

De Dagkaarten die Veolia herintroduceert hebben dezelfde voorwaarden en tarieven als de oude dagkaarten. De Dagkaarten zijn op werkdagen geldig na 9.00 uur en op zaterdag en zondag de gehele dag. Daarnaast worden ook dagkaarten aangeboden die op werkdagen vóór 9.00 uur geldig zijn. Deze Spitsdagkaarten zijn € 2,50 duurder. De oude dagkaart voor bus en trein in Noord- en Midden-Limburg komt niet terug. Daar was te weinig vraag naar. De Ritkaartjes van € 2,50, € 5,00 en € 8,00 die Veolia op 7 juli heeft ingevoerd verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen Stadsritkaartjes met ruimere geldigheid en een Streekritkaartje. Het speciale Lijn 50-retour vervalt ook.

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.