Files nemen wereldwijd af

In Nederland lijkt het alsof de zomervakanties al zijn begonnen, gezien de kortere files. Maar volgens het bedrijf Inrix neemt de congestie wereldwijd af. Wel staat Nederland nog hoog genoteerd in de lijst met landen met veel files. Gemiddeld staan we 48,5 uur in de file per jaar.
Inrix is een bedrijf dat wereldwijd verkeersinformatie levert. Op basis van vijf jaar data verzamelen en het analyseren van de trends concludeert Inrix dat de verkeerscongestie in 2011 in Noord-Amerika en Europa met 20 procent is teruggelopen, vergeleken met 2010. In de VS zelfs met 27 procent.
In Europa ervaren de landen die het meest last hebben van de schuldencrisis de grootste daling. Portugal noteert 49 procent minder congestie, Ierland 25 procent, Spanje 15 procent en Italië 12 procent. Maar ook de sterke economieën laten aan daling zien. Duitsland ziet de congestie in 2011 met 8 procent teruglopen, Nederland met 7 procent en België met 3 procent. Alleen Frankrijk laat geen verandering zien.
De trend lijkt zich de eerste vijf maanden van 2012 voor te zetten, waarbij ook in Frankrijk een drie procent terugloop te zien is. Duitsland – met een geringe groei in werkgelegenheid – laat begin 2012 een groei zien in congestie van 6 procent. Inrix constateert toch ook in Nederland een geringe toename van de congestie in de eerste vijf maanden van 2012.

De Inrix top-15 van landen met de meeste congestie ziet er als volgt uit (Europa en Noord Amerika):

1. België
2. Nederland
3. Italië
4. UK
5. Spanje
6. Frankrijk
7. Canada
8. Duitsland
9. Oostenrijk
10. Portugal
11. Zwitserland
12. Hongarije
13. Luxemburg
14. VS
15. Ierland

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.