‘Cora van Nieuwenhuizen minister, Stientje van Veldhoven staatssecretaris’

VVD-europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen (54) is kandidaat voor de ministerspost bij Infrastructuur en Waterstaat, de nieuwe naam van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. D66-Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven (44) is kandidaat voor de post van staatssecretaris.

Van Nieuwenhuizen zit sinds 1 juli 2014 voor de VVD in het Europees Parlement. Daar zit ze voor in de commissies Economie en Monetaire zaken (ECON) en Industrie, Technologie, Research en Energie (ITRE). Daarnaast is ze vice-voorzitter van de delegatie voor de betrekkingen met India. Van 2010 tot 2012 was Van Nieuwenhuizen Tweede Kamerlid voor de VVD.

Mobiliteit

Tussen 2007 en 2010 was ze als gedeputeerde voor de provincie Brabant onder meer verantwoordelijk voor de portefeuilles Mobiliteit, Ruimtelijke Ordening, Havenschap Moerdijk en Eindhoven Airport. De nieuwe ministerpost is dus geen onbekend terrein voor Van Nieuwenhuizen.

Van 2003 tot 2007 was Van Nieuwenhuizen fractievoorzitter van de VVD in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. En van 1994 tot 2006 was ze fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Oisterwijk. Van Nieuwenhuizen is geboren in Ridderkerk en studeerde af als sociaal geograaf in Utrecht. Zij woont in Oisterwijk.

Marathon

Van Veldhoven is sinds juni 2010 lid van de Tweede Kamer voor D66. Alexander Pechtold kondigde haar kandidatuur aan op Facebook. Twee keer werd ze uitgeroepen tot ‘groenste politicus van het jaar’. Naast klimaatbescherming loopt Van Veldhoven ook warm voor de marathon, schrijft Pechtold.”Haar persoonlijk record: 4 uur en 8 minuten.”

Deze week ontvangt de formateur alle kandidaten voor een gesprek.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.