CROW lanceert verzamelplaats van databronnen en inwintechnieken

Toegang hebben tot onderzoekstechnieken en data om beter verkeersbeleid te ontwikkelen? Dat kan sinds kort met de nieuwe gratis portal Wiki Meet En Weet van kennisplatform CROW.

De Wiki Meet En Weet is een verzamelplaats van databronnen en inwintechnieken die beschikbaar zijn voor het beantwoorden van beleidsvragen op het gebied van verkeer en vervoer. De term Wiki slaat op de techniek en vormgeving van de portal: die heeft veel weg van de online encyclopdie Wikipedia. De site van kennisplatform CROW is gratis te gebruiken.

Reviewen

Via de Wiki krijgen geïnteresseerden inzicht in bestaande en nieuwe technieken en ze krijgen toegang tot verschillende databronnen en big-data. Ook interessant: ze kunnen hun eigen technieken, big data en praktijkvoorbeelden toevoegen aan de Wiki. En ze kunnen informatie die geplaatst is door hun collega’s reviewen en kunnen ze reviews van anderen bekijken.

CROW is de portal gestart om overzicht te bieden in het enorme en groeiende aanbod van meettechnieken. En bovendien dient de site het gemak: onderzoekers hoeven niet allerlei verschillende websites te gebruiken, is het idee.

Onderwerpen: ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is redacteur van VERKEERSNET.nl. Hij schrijft ook regelmatig voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.