RDW nieuw kenteken

RDW start nieuwe kentekencombinatie personenauto’s

Aangeleverd door RDW op verzoek. Fotograaf: David van Dam

Met de afgifte van kenteken G-001-BB is de RDW van start gegaan met de tiende serie kentekencombinaties voor personenauto’s. Deze reeks zal goed zijn voor ongeveer 2,7 miljoen kentekenafgiftes.

De afgifte vond maandag plaats in Amsterdam en het kenteken in kwestie is toegekend aan een elektrische auto van BMW. Tijdens het evenement werd aandacht besteed aan de noodzaak van duurzaamheid en veiligheid op de weg en de cruciale rol van kentekens daarin. “De kentekens zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met voertuigen, toelating tot het systeem maar ook met het begrenzen van gedrag van weggebruikers”, aldus de RDW. “Denk aan het achterhalen van ‘doorrijders’, het bekeuren van roekeloos rijgedrag en controle op afgekeurde voertuigen.”

Goed doel

Het eerste kenteken uit een nieuwe serie gaat altijd gepaard met het beschikbaar stellen van een personenauto aan een goed doel. Dat de keuze op een elektrisch voertuig is gevallen is niet zonder reden, zegt RDW-directeur Ab van Ravestein: “We zetten ons in voor minimaal 85 procent minder CO2-uitstoot in 2050 door verduurzaming van het wegverkeer aan te moedigen. Dat begint met zelf letterlijk het goede voorbeeld te geven.” Natuurmonumenten mag de auto met het eerste kenteken met de nieuwe combinatie in ontvangst nemen.

Zoals aangegeven met de nieuwe combinatiereeks goed zijn voor zo’n 2,7 miljoen nieuwe kentekens. In 2015 werd de negende kentekencombinatie geïntroduceerd met het kenteken GB-001-B. De auto met het eerste kenteken ging toen naar stichting Het Vergeten Kind.

Foto: David van Dam

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.