Weginspecteur Inspectie Leefomgeving en Transport BEELD ILENT

ILT zoekt op korte termijn 150 nieuwe inspecteurs

Weginspecteur bij ILT-auto

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft op korte termijn 150 nieuwe inspecteurs nodig. Daarom start de toezichthouder nog dit najaar een wervingscampagne. De nieuwe inspecteurs gaan aan de slag met toezicht en handhaving op het gebied van milieu, transport en wonen.

“Cyberspecialisten. Financiële experts. Data-analisten. Onderzoekers. Forensische accountants. Projectleiders. Handhavers. Op korte termijn zijn 150 nieuwe inspecteurs nodig omdat er steeds meer gevraagd wordt van de ILT en omdat de aard van het inspectiewerk verandert”, meldt de toezichthouder.

Waar inspecteurs zich voorheen vooral richtten op één onderwerp – zoals het opsporen van snorders in de taxi-branche of het controleren van de papieren van vrachtwagenchauffeurs – heeft de ILT steeds meer breed inzetbare experts nodig. “Naast inhoudelijke expertise zoekt de ILT mensen met ervaring in de nieuwste technologieën zoals machine learning en remote sensing die hun kennis en vaardigheden in diverse sectoren kunnen inzetten.”

Extra geld

In mei dit jaar kreeg de ILT extra geld van de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Het gaat om een verhoging van bijna 10 procent ten opzichte van de huidige begroting. Het extra geld wordt volgens de ILT gebruikt om het aantal handhavers flink uit te breiden. Ook kan de inspectie extra kennis in huis halen en met nieuwe technieken de inspecties verbeteren.

Onderwerpen: ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.