N207 boskoop hefbrug BEELD Prov Zuid Holland

Hefbrug Boskoop toch iets later weer in gebruik

N207 boskoop hefbrug BEELD Prov Zuid Holland

Afhankelijk van het weer en onverwachte tegenvallers, wordt er naar gestreefd dat de hefbrug Boskoop vanaf 18 november door iedereen weer gebruikt kan worden. Dat schrijft gedeputeerde Floor Vermeulen in een brief aan Provinciale Staten.

Sinds donderdag 10 oktober is de hefbrug Boskoop afgesloten voor zowel het verkeer over de weg als over het water van de Gouwe. Na onderzoek bleek de constructie van de brug onveilig. De onderhoudsaannemer is daarop direct begonnen met werkzaamheden die nodig zijn om de constructieve veiligheid weer te garanderen. Eerder leek het erop dat de brug begin november weer gerepareerd zou zijn.

Windverbanden

De eerste versterkingsmaatregelen aan beide heftorens zijn uitgevoerd. Verroeste delen van de kooiladders zijn weggehaald en de verbindingspunten zijn geïnspecteerd. Op basis hiervan worden maatregelen genomen. De tijdelijke windverbanden die bovenin de torens moeten worden aangebracht, zijn opgebouwd en worden geïnstalleerd.

Verder moet de constructie versterkt worden die nodig is om de ballastblokken bij groot onderhoud op te hangen. Deze constructie is ook nodig om bijvoorbeeld bij toekomstig onderhoud het brugdek veilig uit te kunnen varen. Ook wordt de schade aan de slijtlaag gerepareerd op het brugdek die tijdens de reguliere inspectie aan het licht is gekomen. Vorst kan deze schade verergeren. Voor de veiligheid van het verkeer wordt de schade nog voor de vorstperiode hersteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.