Van links naar rechts: Chretienne Hoek, Ananda Groag, Monique Verhoef en Monique Monster. FOTO [W]heels

Vrouwennetwerk [W]heels krijgt 100 aanmeldingen binnen het jaar

In slechts acht maanden tijd bereikte vrouwennetwerk [W]heels de honderd aanmeldingen. Ook spraken diverse organisaties hun steun uit voor het initiatief om vrouwen in mobiliteit zichtbaarder te maken. De initiatiefnemers stellen dat diversiteit het zoeken naar oplossingen versnelt.

De zichtbaarheid vergroten doet [W]heels onder meer met een profielenpagina op hun website. Hierop staan vrouwen die in uiteenlopende organisaties en functies van het werkveld actief zijn – inmiddels zijn het er honderd. Aanmelden hiervoor is gratis.

“Wie nu nog roept dat er geen vrouwelijk talent te vinden is in het werkveld van mobiliteit, moet zich echt achter de oren krabben”, stellen de initiatiefnemers Monique Verhoef, Ananda Groag, Chrétienne Hoek en Monique Monster, allen werkzaam in mobiliteit, in een verklaring. Zij maken gebruik van de kennis en expertise van de raad van inspiratie waarin invloedrijke vrouwen meedenken over de koers en richting van [W]heels.

Dringend beroep

De oprichters geloven dat verschillende perspectieven en invalshoeken bijdragen aan slimme oplossingen om duurzame mobiliteit te versnellen. Het afgelopen half jaar kreeg [W]heels vanuit diverse hoeken steun en bijval van mensen en organisaties die allemaal het belang inzien van meer diversiteit in mobiliteit. De oprichters benadrukken geen anti-mannen club te zijn, maar doen wel een dringend beroep op organisatoren van congressen en evenementen om oog te hebben voor diversiteit.

“Het was ons een doorn in het oog dat zelfs met een bewuste wens voor diversiteit het moeilijk was om de juiste vrouwen te vinden”, zegt Ananda Groag. “Met onze website hebben we dat aangepakt. Je kunt zoeken op expertise en op trefwoord, zodat je een grote kans hebt om die professional te vinden, die jij zoekt – no more excuses!”

Lees ook: ‘Als je nu geen vrouwen meer kunt vinden, heb je niet goed gekeken’

Onderwerpen: ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.