Asfalteren BEELD beeldbank.rws.nl; Rijkswaterstaat/Jan Wessels

Rijkswaterstaat aan markt: wees niet bezorgd over wegval van werk

Asfalteren BEELD beeldbank.rws.nl; Rijkswaterstaat/Jan Wessels

Het werk gaat zoveel mogelijk door. Dat zegt Rijkswaterstaat in een reactie op een alarmerend bericht van VNO-NCW. De werkgeversorganisatie zegt dat werkgevers in de GWW-sector zich zorgen maken over het wegvallen van overheidsopdrachten. De (water)wegbeheerder komt binnenkort wel met een nieuwe planning van werkzaamheden.

Het gaat vooral om opdrachten voor nieuwe infrastructuur en onderhoud, meldt het Financieele Dagblad. In de krant zegt voorzitter Hans de Boer. “Die komen de pijplijn niet uit. Dat valt nu nog niet echt op, maar kan over een paar maanden heel negatieve invloed hebben.”

Hij is van mening dat Rijk en lagere overheden ervoor moeten zorgen dat ondernemers aan het werk blijven. Zeker ‘nu het bedrijfsleven door de coronacrisis in zwaar weer verkeert.’

In beweging houden

“Als eerder aangegeven gaat het werk van Rijkswaterstaat zoveel mogelijk door”, reageert woordvoerder Ursula Neering. “We zijn met de markt bezig met een gezamenlijk plan voor de korte en (midden) langetermijn. Daarover hopen we binnenkort is via onze website meer over te melden.”

Waar er problemen of knelpunten (dreigen te) ontstaan, zoeken partijen samen naar oplossingen en kijken ze naar wat er nog wel kan, benadrukt ze. “Alleen zo kunnen we er samen voor zorgen dat we Nederland in beweging houden en de GWW-sector door deze moeilijke tijd loodsen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.