Cargoroo BEELD Cargoroo

Ministerie brengt impact corona op mobiliteitsstart-ups in kaart

De coronacrisis raakt de mobiliteitssector hard, zeker bedrijven die net begonnen zijn of die opschalen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat brengt daarom, in nauw overleg met de Gemeente Amsterdam en De Verkeersonderneming, de impact in kaart op innovatieve start- en scale-up-bedrijven.

Deze inzichten in wat er nu speelt, kunnen ze alleen verkrijgen, zo benadrukken ze, aan de hand van de input van deze bedrijven zelf. Daarom roepen ze ondernemingen op om een vragenlijst in te vullen. Die is hier te vinden. Bedrijven hebben tot uiterlijk 6 mei de tijd.

Verder brengen

Naast meer over de impact, willen de initiatiefnemers ook weten welke plannen start- en scale-ups hebben voor de anderhalvemeter-economie en de post-coronaperiode. Met alle informatie die binnenkomt, willen het ministerie, de gemeente Amsterdam en De Verkeersonderneming plannen en ideeën verder brengen. Ook kijken ze hoe iedereen van elkaar kunnen leren.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.