Foto Felyx

‘350 extra deelscooters biedt Amsterdam nodige voordelen’

Felyx en Check krijgen vanaf 15 juni een stadsbrede vergunning om ieder maximaal 350 elektrische deelscooters te verhuren in Amsterdam. De vergunning is voor twee jaar met een mogelijkheid tot een jaar verlenging.

De elektrische deelscooter heeft de nodige voordelen voor de stad, benadrukt het gemeentebestuur in een verklaring. Zo is het een goed alternatief voor de auto. Als meer mensen gebruikmaken van de deelscooters, is er niet alleen minder autoverkeer in de stad, maar zijn er ook minder parkeerplekken nodig, is de redenering. Daarnaast kan de deelscooter heel goed gebruikt worden voor de first en last mile.

Onderzoeken

De vergunning is voor twee jaar met een mogelijkheid tot een jaar verlenging. De gemeente gebruikt deze periode om meer te weten te komen over hoe de elektrische deelscooters en andere deelvervoermiddelen bijdragen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad. Dat zijn relevante vragen: in Amsterdam, maar ook in Rotterdam was, vooral in het verleden, veel overlast van deelfietsen.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.