Groen licht fietser. Foto: iStock / baloon111

VerkeersNet Journaal over woon-werkverkeer in coronatijd en sneller groen licht voor fietsers

Groen licht fietser. Foto: iStock / baloon111

In de tweede aflevering van het VerkeersNet Journaal worden twee actuele onderwerpen nader toegelicht: woon-werkverkeer in coronatijd en tests met een app waarmee fietsers sneller groen licht krijgen dan nu het geval is. 

Het VerkeersNet Journaal is elke twee weken op maandag vanaf 14.00 uur live te bekijken op ons YouTube-kanaal. De uitzending is daar na afloop van de live-uitzending op elk gewenst moment terug te bekijken.

In aflevering twee gaat het als eerste over woon-werkverkeer in deze coronatijd. De Verkeersonderneming deed er groot onderzoek naar, samen met andere bereikbaarheidsnetwerken. Directeur Roger Demkes vertelt waar werkgevers en werknemers behoefte aan hebben. Vooral die eerste groep blijkt er flink mee te worstelen.

Succesvolle tests

Aandacht is er ook voor de Ring-Ring-app. In verschillende steden waren er succesvolle tests om hiermee als fietser sneller groen te krijgen. Oprichter Janine Hogendoorn, beleidsadviseur Guus Cornelissen (gemeente Nijmegen) en Martin de Vries, product manager bij Dynniq, geven een toelichting.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.