Inwoners Arnhem dringen aan op aanpak verkeersoverlast

Dissen am Teutoburger Wald, Deutschland 23.05.2020: Feature Verkehr Geschwindigkeitsbegrenzung 30 Kilometer Zone mit Warnung Vorsicht spielende Kinder , Dissen am Teutoburger Wald Deutschland *** Dissen am Teutoburger Wald, Germany 23 05 2020 Feature Traffic Speed limit 30 km zone with warning Caution playing children , Dissen am Teutoburger Wald Germany

Te hard rijden en parkeeroverlast zijn de meest voorkomende vormen van buurtproblemen in Arnhem. De gemeente moet deze ergernissen dan ook als eerste aanpakken, vinden buurtbewoners. Dit blijkt uit een tweejaarlijks onderzoek van de gemeente Arnhem naar de beleving van buurtproblemen, waaraan 5.000 inwoners hebben deelgenomen.

Al sinds 2015 is verkeersoverlast een steeds groter problemen in de buurt, zo laat dit onderzoek zien. Dit komt omdat automobilisten zich niet aan de snelheid houden, maar ook parkeren zorgt voor steeds meer ergernissen bij buurtbewoners. Verkeersoverlast is inmiddels in de Gelderse stad een groter probleem dan verloedering, sociale overlast en vermogensdelicten.

Te hard rijden

Inmiddels is verkeersoverlast een groter probleem dan verloedering, sociale overlast en vermogensdelicten. 37 procent van de Arnhemmers geeft aan dat hard rijden vaak voorkomt en eenzelfde percentage zegt dit regelmatig te ervaren. Parkeeroverlast komt volgens 62 procent vaak of regelmatig voor. Geluidsoverlast door het verkeer en agressief verkeersgedrag komen iets minder vaak voor, al is in alle vormen van verkeersoverlast een lichte (maar significante) toename te merken ten opzichte van 2017.

De totale verkeersoverlast in 2019 is namelijk met +0,3 toegenomen naar 4,7 op een schaal van 10. Daarmee lijkt verkeersoverlast in heel Arnhem gemiddeld gezien het grootste probleem. Het onderzoek richtte zich overigens niet alleen op mobiliteit. Maar op de vraag welk probleem met prioriteit zou moeten worden aangepakt, stond het hard rijdend verkeer met stip op één.

Onderzoek gemeente Arnhem naar buurtproblemen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.