VerkeersNet Journaal: fietspaden te smal en stoeptegel 2.0

De meeste scholen liggen op een afstand die heel goed te fietsen is, maar de fietspaden zelf zijn regelmatig te smal. Met risico’s voor de verkeersveiligheid tot gevolg. Dit stond onder meer centraal in het VerkeersNet Journaal. Ook praten we met Erwin van der Zwaag van WasteWorks over de stoeptegel 2.0 en over nieuwe OV-dienstregelingen. Bekijk de aflevering nu terug.

Te gast in het programma zijn:

Dylan Metselaar, redacteur van OVPro – Veel vervoerders in het OV hebben zich de afgelopen maanden beraad op de nieuwe zomerdienstregeling. Welke invloed hebben de afgenomen reizigersaantallen tijdens corona gehad en hoe verschilt de nieuwe dienstregeling met die van de afgelopen jaren?

Erwin van der Zwaag, ontwikkelaar van de stoeptegel 2.0 – Waar moet je beginnen als je het klimaatprobleem wilt oplossen? Bij stoeptegels. Als je die miljoenen betonblokjes ook maar iets duurzamer maakt, dan heeft dat volgens Van der Zwaag al enorme impact.

En we onderzoeken het fietsbeleid nu de scholen weer zijn begonnen. Want de meeste fietspaden zijn te smal, terwijl de fiets qua afstand vaak een prima oplossing is voor schoolgaande jeugd. Daarover wordt gepraat met Fietsersbond-beleidsadviseur Wim Bot.

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.