Groen licht fietser. Foto: iStock / baloon111

Brussels Airport wordt aangesloten op fietssnelweg

In normale omstandigheden bezoeken dagelijks 70.000 passagiers en 24.000 werknemers Brussels Airport. Om daarvan een deel te verleiden met de fiets te komen, wordt gewerkt aan een aansluiting van de luchthaven op de fietssnelweg F3 tussen Brussel en Leuven. Dit moet het fietsgebruik richting het vliegveld aanmoedigen.

De werkzaamheden aan de aftakking van deze fietssnelweg zijn dinsdag van start gegaan. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen het Vlaamse gewest, de provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Zaventem en Brussels Airport Company, die hopen dat op deze manier het fietsen naar de luchthaven comfortabeler en aantrekkelijker wordt.

Twee kilometer

De realisatie van de aftakking start ter hoogte van de Heidestraat in Zaventem. Het pad komt grotendeels te liggen in de bedding van de voormalige spoorlijn en is twee kilometer lang. Het project zal naar verwachting vier maanden duren. Door de aftakking wordt het nieuwe stuk fietspad onderdeel van de fietsroute die langs de stations van Leuven, Herent, Veltem, Erps-Kwerps, Kortenberg, Nossegem en Zaventem loopt en aansluit op de Gewestelijke fietsroute 1b in Brussel.

Volgens de overheden en de luchthaven wordt het door de aftakking gemakkelijker voor werknemers, omwonenden en zelfs voor sportieve passagiers gemakkelijker om in de toekomst op een veilige, snelle en duurzame manier met de fiets naar Brussels Airport te komen. De wegen en het OV rondom de luchthaven zijn vaak druk. In 2019 had ruim 4 procent van alle auto’s op op de Brusselse Ringweg op een willekeurige dag dit als bestemming. Als meer mensen de fiets nemen, kan dat dus de drukte op de weg wat verlichten.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.