Parkeren BEELD VerkeersNet

Forse daling parkeerdruk na gedeeltelijke lockdown

Foto: VerkeersNet

Het sluiten van de horeca lijkt een aanzienlijk effect te hebben gehad op het aantal parkeertransacties in grote steden. De hoeveelheid transacties is namelijk met 12 procent gedaald sinds de gedeeltelijke lockdown. Dat blijkt uit de parkeerbarometer van Parkmobile.

De parkeertransacties in week 39 zijn vergeleken met die in week 42. In de eerste week werd het vorige pakket maatregelen aangekondigd, terwijl in de laatste week de gedeeltelijke lockdown van kracht werd. Tussen week 41 en 42 is het aantal parkeertransacties in de avonduren met ruim 50 procent gedaald.

Grote steden

De daling lijkt vooral op te vallen in de grote steden. In Amsterdam is sprake van de grootste daling, want in week 42 vonden er 15 procent minder parkeertransacties plaats dan in week 39. In Den Haag daalde dit met 11 procent, in Rotterdam met 8 procent. Tussen week 40 en week 41 was nauwelijks verschil op te merken.

Begin oktober berichtte parkeerapp Parkmobile al dat het leek alsof er door de persconferenties weinig veranderde aan het parkeergedrag. Alleen in Amsterdam was er dus een noemenswaardige afname van 2,2 procent. In Rotterdam en Den Haag ging het om respectievelijk -0,3 en -0,8 procent ten opzichte van de week ervoor en dat laatste is ook het landelijk gemiddelde. Door de huidige daling concludeert Parkmobile dat de lockdown beduidend meer effect heeft dan de eerdere persconferentie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.