Wegafsluiting Rotterdam

Rotterdam sluit straat bij basisschool voor autoverkeer

Bron: gemeente Rotterdam

De straat voor de Rotterdamse basisschool de Bergse Zonnebloem wordt tijdens haal- en brengmomenten tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. Zo wil de gemeente de kinderen die lopend of met de fiets naar school gaan meer ruimte geven. Het is een verkeersexperiment dat minimaal twee maanden duurt.

De gemeente Rotterdam wil de verkeerssituatie rondom basisscholen in de stad veiliger maken en juist de Elektroweg bij deze basisschool is vaak erg druk. Autoverkeer zorgt voor onveilige situaties. Het gaat dan vaak om ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen. Maar sinds maandag is dat tussen 08.00 en 08.45 en tussen 14.30 tot 15.15 uur niet meer mogelijk. Ook op woensdag van 12.00 tot 12.45 uur is de straat niet bereikbaar voor autoverkeer.

Onveilige situaties

Dit moet bijvoorbeeld een einde maken aan de vele geparkeerde auto’s, waardoor overstekende schoolkinderen en fietsers niet goed te zien zijn. Bovendien moesten fietsers zich tot nu toe een weg banen door de opstoppingen vlak voor de school. De gemeente en de school willen dat veranderen.

Wethouder Judith Bokhove van Mobiliteit: “Veel ouders brengen hun kinderen met de auto vanwege het slechte weer en omdat ze het verkeer onveilig vinden omdat er veel auto’s zijn. Aan het weer kunnen we weinig veranderen, maar kunnen wel zorgen voor minder auto’s waardoor het verkeer rond de school overzichtelijker en veiliger is.”

Stad voor fietsers en voetgangers

De laatste tijd neemt het aantal fietsers en voetgangers neemt toe in Rotterdam. Daarom kijkt de stad naar een nieuwe verdeling op straat waar fietsers en voetgangers meer ruimte voelen en krijgen. Het huidige experiment maakt onderdeel uit van een reeks experimenten in de stad, waarmee wordt bekeken of de verkeerssituatie en de omgeving verbetert.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.