MAAS CONGRES 2020 - Pakhuis De Zwijger Amsterdam | © Verkijk

Call for Papers: denk mee met het MaaS Congres 2021

MAAS CONGRES 2020 - Pakhuis De Zwijger Amsterdam | © Verkijk

De eerste MaaS-pilots zijn inmiddels van start gegaan en veel overheden hebben een vorm van Mobility as a Service in hun toekomstplannen voor mobiliteit opgenomen. Tegelijkertijd liggen er nu veel uitdagingen. Hoe past MaaS bij het nieuwe mobiliteitsgedrag dat door corona ontstaat? Hoe beïnvloedt MaaS de ontwikkeling van steden? Welke drempels bestaan er nog bij de samenwerking? En wat kan worden geleerd van al gestarte pilots?

In maart 2021 vindt de vierde editie plaats van het MaaS Congres. Denkt u dat u met uw kennis, ervaring of onderzoek een bijdrage kan leveren aan deze vierde editie? Dan vragen wij u een paper in te sturen. De doelstelling van deze dag is om de nieuwe kansen en uitdagingen van MaaS in beeld te krijgen en met elkaar aan de slag te gaan om oplossingen te formuleren.

Thema’s

Wat zijn de geleerde lessen van de eerste pilots? Hoe kan dit MaaS-providers en overheden helpen om zelf aan de slag te gaan?
Wat is de impact van de coronacrisis op de uitrol van MaaS?
Biedt het veranderende reisgedrag van de forens juist kansen of bedreigingen voor MaaS? Wat zijn de eerste ervaringen van de MaaS-pilots die tijdens de crisis gestart zijn?
Hebben OV-bedrijven nog wel de gelegenheid om zich met een verdere uitrol van MaaS bezig te houden nu ze zo veel van hun vaste reizigers zijn verloren?
Hoe hou je als overheid de controle op al die verschillende invullingen van MaaS? Hoe zorg je ervoor dat je stad niet overspoelt raakt door deelauto’s, -fietsen en scooters?
En wat zijn de kansen voor MaaS in het platteland? Daar staat de bereikbaarheid juist onder druk, maar worden maar weinig deelvoertuigen aangeboden?
Hoe zorg je voor een commerciële levensvatbaarheid van MaaS?

Bijdrage

Er spelen nog veel meer vragen waarop een antwoord gezocht wordt. U kunt een bijdrage leveren voor het congres door middel van onderstaand formulier. Doe dit zo snel mogelijk, maar uiterlijk 27 november.

Het hoeft nog geen volledig paper te zijn, een concreet voorstel/samenvatting is in eerste instantie voldoende. De inzenders van de beste bijdragen worden uitgenodigd om hun ideeën uit te werken en om een presentatie te verzorgen op het MaaS Congres, in het voorjaar van 2021. We maken graag ruimte voor verdieping. Schroom dus niet om technische en/of inhoudelijke papers in te zenden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.