Presentatie persfoto Gaiyo

MaaS-project op A2 Deil – Vught gegund aan Innovactory

Presentatie persfoto Gaiyo

De provincie Gelderland heeft Innovactory International de opdracht gegeven om automobilisten over de A2 te helpen andere vormen van vervoer te gebruiken. Daarvoor gaat Innovactory de app Gaiyo gebruiken. De A2 tussen Deil en Vught dreigt uit te groeien tot een van de grootste fileknelpunten van Nederland, waardoor het noodzakelijk is om meer mensen uit de auto te krijgen.

Met de app Gaiyo krijgen automobilisten de mogelijkheid om een ‘keuzereiziger’ te worden. De app wordt door Innovactory ook al ingezet bij de nationale MaaS-pilot in Leidsche Rijn. Thijs Muizelaar zal op het MaaS Congres op 16 en 17 maart zijn kennis delen over wat een MaaS-reiziger nodig heeft voor, tijdens en na zijn reis.

Doorstroming

Dit MaaS-project is onderdeel van de kortetermijnmaatregelen binnen het A2 MIRT-programma. Dit deel van de snelweg A2 is erg belangrijk van de bereikbaarheid van zowel Noord-Brabant als Rivierenland, maar dreigt ook vast te lopen. Daarom is het doel gesteld om de doorstroming hier te veranderen en dat met name door de inzet van slimme, innovatieve en duurzame mobiliteitsconcepten.

De Gaiyo-app fungeert voor reizigers als een persoonlijke assistent, die realtime overzicht geeft van alle beschikbare (deel)vervoersopties en combinaties, compleet met tarieven, eventuele vertrek- en aankomsttijden, routes, files en parkeeropties. Reizigers krijgen al het deelvervoer in de buurt te zien en kunnen dit plannen, boeken en betalen met één account.

Banner MaaS Congres 2021 mail

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.