Reiziger, smartphone, app, MaaS

Radiuz en XXImo gaan fuseren

Connected man in the street texting on app cell phone.

Radiuz en XXImo gaan fuseren en verder onder de naam XXImo. Met die fusie willen de twee nog beter invulling geven aan de behoefte aan flexibele mobiliteit, mobiliteitsbudgetten, Mobility as a Service en toegang tot en betalen van mobiliteit in heel Europa. Het bedrijf is actief in de Benelux, Duitsland en Frankrijk.

XXImo wil Europees marktleider worden in plannen, veilig contactloos betalen en volledig digitaal administratief verwerken van flexibele, zakelijke mobiliteit. Door de fusie kan XXImo werkgevers nog beter helpen om een aantrekkelijk en duurzaam mobiliteitsbeleid vorm te geven. Zij worden door de oplossingen ondersteund bij bijvoorbeeld de vele vormen van mobiliteitsbudgetten, onkostenverwerking en thuiswerkvergoedingen.

Grip op mobiliteitsbeleid

“We combineren in hoog tempo het beste van de platformen en services van Radiuz en XXImo”, aldus CEO Patrick Bunnik. “Dat zijn de innovatieve en veilige Visa-mogelijkheden voor eenvoudig toegang tot en betalen van álle mobiliteit in Europa van XXImo en het intelligente beheerportal van Radiuz, waarmee werkgevers volledige grip hebben op het mobiliteitsbeleid en werknemers keuzevrijheid hebben. Vol vertrouwen gaan we onder de merknaam XXImo samen de toekomst in.”

Michel Cornelissen, lid van het Raad van bestuur en CFO van AutoBinck Group, voegt daaraan toe: “COVID-19 is een katalysator gebleken om veranderingen te versnellen. De nieuwe realiteit in zakelijke mobiliteit is vooral flexibel, duurzaam, persoonlijk, digitaal en simpel in gebruik. Bij AutoBinck hebben we daarin de afgelopen jaren flink geïnvesteerd.”

De twee partijen hadden al in december aangegeven samen door te willen, nadat XXImo werd gekocht door Autobinck Group. Dit bedrijf was al eigenaar van Radiuz. Radiuz en XXImo zijn allebei ruim tien jaar actief in mobiliteitsoplossingen voor werkgevers en hun medewerkers.

XXImo is dit jaar partner van het MaaS Congres. U kunt zich nog aanmelden via deze site

Banner MaaS Congres 2021 mail

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.