Verkeersbord wegwerkzaamheden (bron: EsbenS via Pixabay)

Opknappen Piet Heintunnel in Amsterdam gaat 15 maanden duren

(bron: EsbenS via Pixabay)

De Piet Heintunnel aan de oostkant van Amsterdam gaat vanaf 25 juni vijftien maanden dicht. De tunnel uit 1993 krijgt een grondige opknapbeurt. Alleen tram 26 blijft rijden, op een paar weekenden na.

De Piet Heintunnel verbindt het centrum van Amsterdam met het Zeeburgereiland. Het is ook een belangrijke schakel in de route naar IJburg en de ringweg A10 (afrit S114). In de tunnel worden de verouderde technische installaties vervangen en vluchtwegen, waterafvoer, brandmeldinstallaties, opritten en camerasystemen aangepakt.

30 september 2022

Ook krijgt de tunnel een nieuwe bediening en besturing, die moet worden geïnstalleerd en getest. Het meeste werk gebeurt overdag. Uiterlijk 30 september volgend jaar gaat de verbinding weer open. De gemeente waarschuwt voor flink wat overlast en extra reistijd door de sluiting van de Piet Heintunnel.

Ze geeft het advies de auto te laten staan en gebruik te maken van het openbaar vervoer, de fiets of een deelscooter. Automobilisten die toch vanaf de A10 de stad in willen, worden omgeleid via de Gooiseweg (afrit S112) of de IJtunnel (afrit S116).

Bron: ANP

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.