VerkeersNet Journaal met Tessa en Niels

VerkeersNet Journaal: mobiliteitstrends in 2020 en de toelating van LEV’s

VerkeersNet Journaal met Tessa en Niels

Wat waren de effecten van de beleidsmaatregelen in 2020 op de bereikbaarheid, de duurzaamheid van het reisgedrag en de veiligheid? Hoe verschilt dit van eerdere jaren en is op basis daarvan iets te zeggen over de mogelijkheden om reisgedrag ook op lange termijn structureel te wijzigen? Daarover gaat vanmiddag het VerkeersNet Journaal om 14 uur.

Daarnaast aandacht voor een visiestuk van SWOV, het instituut voor wetenschappelijk onderzoek over verkeersveiligheid, over de toelating van licht elektrische voertuigen (LEV’s). U kunt de aflevering vanmiddag live bekijken via deze link.

Onderwerpen

Tijdens het journaal praat ik uitgebreid over het landelijke reizigersonderzoek van MuConsult met Carlijn Damen. Een onderzoek onder 13.000 reizigers heeft een schat aan informatie opgeleverd over het reisgedrag in 2020. En dan niet alleen over de trends uit 2020, maar juist ook hoe deze te duiden zijn. De coronacrisis lijkt juist prikkels te geven om meer in de auto te stappen, maar is dat ook zo? En hoe is dit te voorkomen?

Er wordt al langer nagedacht over de toelating van licht elektrische voertuigen, terwijl het tegelijkertijd steeds drukker wordt op de fietspaden. Er is daarom sprake van een belangrijke discussie over de verkeersveiligheid op het fietspad en binnen de bebouwde kom en SWOV wil daaraan bijdragen met een notitie. Peter van der Knaap van SWOV vertelt welke ankerpunten volgens hem voorop moeten staan als het gaat over het toelaten van LEV’s,

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.