VerkeersNet Journaal, studio Rotterdam

VerkeersNet Journaal: crowdfunding voor deelsteps en prioriteit voor hulpdiensten

Welke doelen heeft deelstepaanbieder CitySteps met een crowdfundingscampagne die onlangs is gestart? Wat voegen de steps toe aan alle deelvoertuigen die nu al regelmatig op straat te vinden zijn? En wat is er bijzonder aan de verkeerslichten op een kruising in het Brabantse Helmond? Daarover gaat vandaag om 14.00 uur het VerkeersNet Journaal.

Inmiddels staan er in Nederland honderden slimme verkeersregelinstallaties. Dit biedt bijvoorbeeld kansen om het verkeer veiliger te maken en het beter te laten doorstromen. In Helmond en Den Bosch is gekozen voor slimme verkeerslichten om nood- en hulpdiensten absolute prioriteit te geven. VerkeersNet nam een kijkje op een kruispunt  in Helmond en sprak met Tamara Goldsteen van de gemeente Helmond over de lessen die al geleerd zijn de afgelopen tijd.

Crowdfunding voor noodzakelijke groei

Verder in deze uitzending aandacht voor de crowdfundingsactie van de eerste en enige deelstepsaanbieder in Nederland: Citysteps. Zij willen een paar ton ophalen, die ze nodig hebben voor de noodzakelijke groei. We spreken met financieel directeur Mike Meeusen over de crowdfundingsactie, de plannen voor de toekomst en de toegevoegde waarde van deelsteps op het al bestaande deelvervoer.

De aflevering is vandaag om 14.00 uur live te zien via deze link.

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.