File. Foto: Marco Assis / iStock

Filerecord 2021 naar 555 kilometer

File. Foto: Marco Assis / iStock (onbeperkt gebruik)

Slecht weer, ongevallen en de afsluiting van de A12 zorgden woensdagochtend voor de drukste ochtendspits tot nu toe in 2021. Op het drukste moment, rond 08.30 uur, stond er volgens de ANWB in totaal 555 kilometer file.

“Rond 07.45 uur zien we vaak het hoogtepunt van de ochtendspits, maar mede door de afsluiting van de A12 blijven veel files lang staan”, zegt een woordvoerder van de ANWB. Vooral in het zuidwesten van het land bij Dordrecht, Rotterdam en Gorinchem is er veel vertraging. Die drukte werd onder meer veroorzaakt door een ongeluk op de A16 ten oosten van Rotterdam. Ook op de A4 van Amsterdam naar Den Haag zorgde een ongeluk voor veel oponthoud.

Druk op omleidingsroute

Ook is het op de A15 druk, omdat die geldt als omleidingsroute voor de A12. Die is tot donderdagochtend dicht richting Den Haag voor groot onderhoud tussen het knooppunt Oudenrijn bij Utrecht en Nieuwerbrug.

Bron: ANP

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia. Hij schrijft vooral over personenvervoer en mobiliteit.

1 reactie op “Filerecord 2021 naar 555 kilometer”

Martin Kroon|07.10.21|11:20

De files t.g.v. ongevallen zijn steeds dominanter geworden, veroorzaken veel gevolgschade. De veroorzakers (jakkeren, afleiding etc.) komen er meestal zonder zware boete vanaf. De collectieve schade (half R’dam onbereikbaar als de A20 dicht is!) kan minder als iedereen beter oplet en minder agressief rijdt. Daar moet de discussie over gaan, niet over wegenaanleg.

Mijn oplossing voor jakkeraars die botsend files maken: een fileboete van 1000 euro per km/uur/rijstrook file achter de botser.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.