Deelfietsen en -scooters van TIER Mobility Netherlands (foto: TIER)

Deelscooters en -fietsen van TIER opgenomen in Gaiyo-app

Foto: persbericht Gaiyo

Aan het assortiment deelscooters dat in Nederland rondrijdt, is een nieuw groene variant toegevoegd. Het Duitse TIER is in Nederland gestart met het aanbieden van deelscooters en -fietsen en is geïntegreerd in de app Gaiyo. De twee partijen zien de integratie als een belangrijke stap in de volgroeiing van Mobility as a Service (MaaS).

TIER biedt de scooters alleen aan in Utrecht; de fietsen zijn in Utrecht en in Eindhoven te vinden. “Onze missie om mobiliteit voor goed te veranderen draait voor een groot deel om het creëren van sterke samenwerkingsverbanden”, vertelt Jesper Vis, General Manager Benelux bij TIER. “We willen de toegang tot duurzame, multimodale mobiliteit gemakkelijk maken voor iedere gebruiker. Door samen te werken met Nederlands toonaangevende MaaS-app Gaiyo, kunnen we de toegang tot onze mobiliteitsdiensten in Utrecht en Eindhoven uitbreiden.”

Visie van aanbieders

De app Gaiyo is een jaar geleden gelanceerd in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. De app is ontwikkeld door een team van voormalige TomTom-medewerkers en het is de bedoeling dat de app een persoonlijke reisassistent vormt. Veel openbaar vervoer en deelmobiliteit worden hierin inmiddels aangeboden. “Onze samenwerking met TIER laat goed zien hoe deze past in de visie van beide aanbieders”, aldus Lucien Groenhuijzen, CEO van Innovactory.

“Het is onze missie om slimmere mobiliteitskeuzes mogelijk te maken en mensen te helpen om toegang te krijgen tot een groter aanbod aan vervoersmogelijkheden in de buurt. We kijken ernaar uit om nog meer duurzame mobiliteitsdiensten naar steden in heel Nederland te brengen en deze te ontsluiten via Gaiyo. De beschikbaarheid van elektrische TIER-fietsen en -scooters in onze app laat zien dat consumenten behoefte hebben aan één app om al hun diensten te boeken om zich van A naar B te verplaatsen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.