Brand in pand met felyx-scooters (bron: ANP MEDIATV)

Brand in pand met deelscooters Felyx in Capelle aan den IJssel

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een uitgebrande scooter op het terrein van Felyx. In de loods van het bedrijf van deelscooters woedt een grote brand. ANP MEDIATV

Op een bedrijventerrein in Capelle aan den IJssel heeft een grote brand gewoed. Het vuur begon donderdagavond in een gebouw aan de Radarstraat met deelscooters van het bedrijf Felyx en sloeg over naar het pand ernaast. Volgens de veiligheidsregio moeten beide panden als verloren worden beschouwd. Twee personen zijn lichtgewond geraakt, waarschijnlijk omdat ze rook hebben ingeademd. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht. De brand is inmiddels onder controle, maar de brandweer verwacht nog uren bezig te zijn met nablussen.

Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel zei in de nacht van donderdag op vrijdag dat twee straten waren ontruimd. “De bewoners van die straten worden tijdelijk opgevangen in het zwembad. Vannacht wordt bekeken of ze weer terug naar huis kunnen”, zei hij tegen RTV Rijnmond. Volgens de regiozender waren vijftig mensen vanwege de rook geĆ«vacueerd.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio kon dat aantal niet bevestigen en hield het op een straat waarvan een aantal huizen was ontruimd door de brandweer. Ook werd een aantal bewoners gevraagd vrijwillig te vertrekken als ze dat wilden. “Inmiddels kunnen alle geĆ«vacueerden terugkeren naar hun huizen”, zegt de woordvoerder vrijdagmorgen.

Veel accu’s aanwezig

De brandweer zette veel eenheden in en wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere panden in het blok, aldus de veiligheidsregio. In een daarvan stonden boten op aanhangers, maar die werden er uit voorzorg uitgehaald. Volgens de brandweer ging het om een “complexe brand”. “Het dak is ingestort en dat maakt dat we lastig bij het vuur kunnen komen. Bovendien zijn er veel accu’s aanwezig. Die zijn moeilijk te blussen en kunnen soms weer spontaan vlam vatten”, aldus de woordvoerder eerder. Met een shovel werden de accu’s in de loop van de nacht uit het pand gehaald en in een bak water gedaan om te voorkomen dat ze opnieuw gingen branden.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Omwonenden werden via een NL-Alert gewaarschuwd om ramen en deuren te sluiten.

Bron: ANP

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.