Deelsteps van Citysteps in Roermond (bron: Citysteps)

Programma Roermond Bereikbaar met 3 jaar verlengd

Deelsteps van Citysteps in Roermond (bron: Citysteps)

Roermond Bereikbaar gaat nog zeker drie jaar door. Dit programma heeft zich al vier jaar gericht op het bieden van alternatieven voor reizigers en het bereikbaar houden van de Limburgse regio. De verlenging is bekrachtigd door de wethouder van de gemeente Roermond en de voorzitter van Stuurgroep Roermond Bereikbaar, de gedeputeerde van de provincie en de omgevingsmanager van Rijkswaterstaat. 

In de komende drie jaar wil Roermond Bereikbaar de producten en acties die reizigers motiveren tot gezonde mobiliteit verder versterken. Ook blijft het programma zich samen met de wegbeheerders inzetten zodat het verkeer optimaal kan doorstromen op Topdagen en tijdens werkzaamheden en gesprekken voeren met bedrijven over andere manieren om te reizen. Een mogelijkheid voor de toekomst is om de diensten verder uit te breiden en aanbieden aan de regio Midden-Limburg in samenwerking met het Regionaal Mobiliteitsoverleg (RMO).

Regionaal een bijdrage leveren aan de mobiliteitstransitie

“Vier jaar Roermond Bereikbaar. Wat hebben we veel bereikt”, aldus Rens Evers, voorzitter Stuurgroep Roermond Bereikbaar. “Als wethouder mobiliteit ben ik enorm trots op onze medewerkers en dankbaar voor de vele netwerkpartners die hebben meegedacht om van Roermond Bereikbaar een succes te maken. Binnen de regio lopen nu gesprekken om Roermond Bereikbaar op regionale schaal in te zetten om zo ook regionaal een bijdrage te leveren aan de mobiliteitstransitie. Het is nu het moment om samen die handschoen op te pakken.”

De afgelopen jaren ontwikkelde het programma verschillende producten en acties om reizigers te motiveren alternatieven te kiezen voor de auto. Het waren bijvoorbeeld acties om eens een e-bike of de Citystep uit te proberen of om bezoekers over te halen om met het openbaar vervoer naar de stad te komen. Hier was noodzaak toe vanwege de grote toestroom van bezoekers naar de Designer Outlet en de binnenstad, in combinatie met de wegwerkzaamheden aan de N280 en de A73.

Bovendien werkte Roermond Bereikbaar samen met diverse werkgevers samen om door middel van een mobiliteitsscan en passende producten medewerkers alternatieven aan te bieden voor reizen met de auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.