Eric Mink FOTO Richard Theemling/VerkeersNet

Hoe zorgen we voor een toekomstbestendig mobiliteitssysteem?

Eric Mink FOTO Richard Theemling/VerkeersNet

Het klimaat, technologische innovaties, verstedelijking en leegloop en vergrijzing: het zijn allemaal verwikkelingen die vragen om een nieuwe kijk op het huidige mobiliteitssysteem. Een mobiliteitstransitie lijkt dus noodzakelijk. Maar tegelijkertijd zijn er nog veel vraagstukken rondom die mobiliteitstransitie. Hoe kunnen we een toekomstbestendig mobiliteitssysteem samenstellen? Dit is het onderwerp tijdens het nieuwe congres over de mobiliteitstransitie op 31 mei. 

Dit congres is de opvolger van het MaaS Congres, dat de afgelopen jaren is gehouden en jaarlijks honderden deelnemers trok. Mobility as a Service zal nog steeds een belangrijke rol spelen binnen het congres, maar tegelijkertijd is MaaS slechts een middel. Ditmaal gaat het congres over het uiteindelijk doel: namelijk de toekomst van mobiliteit.

Deelsessies

Net als de afgelopen jaren zullen er meerdere onderwerpen uitgediept worden in verschillende deelsessies. Hier zullen we het onder meer hebben over de verdichting, nieuwe gebiedsontwikkelingen en parkeren, de rol van MaaS en gedragsverandering en deelmobiliteit. De precieze thema’s zullen later worden bekendgemaakt. Wel zal er een call for papers worden uitgestuurd. We zullen u daarom binnenkort vragen of u hiervoor een bijdrage heeft.

Het congres vindt eind mei plaats. We verwachten dat het dan weer mogelijk zal zijn om elkaar fysiek te ontmoeten en kennis te delen. Schrijf de datum 31 mei alvast in uw agenda en hou onze site in de gaten als u graag een bijdrage levert aan dit congres.

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.