Utrecht Centraal van boven. FOTO NS

Werkgevers rondom Utrecht CS gaan voor duurzamer woon-werkverkeer

Utrecht Centraal van boven. FOTO NS

Negen grote werkgevers met een kantoor rondom Utrecht Centraal willen vanaf 2025 de CO2-uitstoot van hun gezamenlijke mobiliteit halveren. Zij hebben afspraken gemaakt over een maatregelenpakket, waarmee ze samen per jaar 11.000 ton CO2 besparen. Elke werkgever gaat daarvoor het mobiliteitsbeleid op zijn eigen manier aanpassen. Goedopweg ondersteunt werkgevers met een gezamenlijke gedragscampagne. 

Sommige acties zullen door alle negen werkgevers worden ingezet. Een deel van de samen 20.000 werknemers zal na de afschaffing van de coronamaatregelen gedeeltelijk thuis blijven werken. De medewerkers die wel op pad gaan, moeten dit vooral buiten de spits doen en drukte ontlopen. Hiervoor kunnen ze onder andere een beroep doen op de TreinWijzer van NS.

Meer duurzame modaliteiten

Een andere afspraak is dat reizen met het OV of de fiets straks vóór reizen met de auto gaan. Over drie jaar is de ambitie dat er 2.500 medewerkers extra op de fiets komen. Dat is dus ruim 10 procent van het totale aantal medewerkers bij deze negen bedrijven. Nog eens 2.600 mensen extra willen de negen werkgevers stimuleren om op rustige dagen en tijden te komen werken, gemeten ten opzichte van de situatie in 2019. Gemiddeld brengen de medewerkers in 2025 tot 60 procent van hun werktijd op kantoor door.

De werkgevers kiezen ook voor maatwerk en voor individuele maatregelen die passen bij de aard van de werkzaamheden en het personeel. Daarbij kunnen de bedrijven van elkaar leren. In navolging van de Volksbank kiest de Jaarbeurs ervoor om een leasefiets in te voeren en de vergoeding voor de auto te verlagen. Bij de Volksbank is de fietsverhoging al hoger dan die van de auto en worden er tot tien kilometer reisafstand helemaal geen autokosten vergoed.

Duurzaam bereikbaar

De negen deelnemende bedrijven zijn de Belastingdienst, Gemeente Utrecht, Jaarbeurs, Movares, NS, ProRail, Rabobank, VodafoneZiggo en de Volksbank. Samen willen zij het Utrechtse stationsgebied duurzaam bereikbaar houden, ook als het binnenkort weer drukker wordt. Dit betekent dus voorkomen dat alle medewerkers tegelijkertijd op pad gaan.

Medewerkers van VodafoneZiggo komen straks nog maar de helft van de tijd naar kantoor en met behulp van teamdagen gebeurt dit goed verdeeld over de week en de Rabobank gebruikt [email protected] om het hybride werken mogelijk te maken. Medewerkers komen hierbij alleen naar kantoor als het er echt toe doet. Bij NS en ProRail zullen bestuursvergadering straks gepland worden op woensdag, omdat dit een beduidend rustigere reisdag is.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.