Dynamic Retail Group. Foto: Shutterstock
Aanpak fietsendiefstal

Dynamic Retail Group treedt toe in S.A.F.E. om fiets- en E-bikediefstallen terug te dringen

Dynamic Retail Group. Foto: Shutterstock

Dynamo Retail Group is als nieuwe deelnemer toegetreden tot de Raad van Advies van de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal, S.A.F.E. Met de komst van Dynamo Retail Group zijn de belangen en inbreng van de vakhandel direct gekoppeld aan de missie van S.A.F.E.: het terugbrengen van de schade door fiets- en E-bikediefstallen, het verhogen van de aangiftebereidheid en het terugdringen van de economische en sociale schade die het gevolg is van de nog steeds stijgende stroom van diefstallen.

Als snelst groeiende retailorganisatie in de tweewielerbranche, verzorgt Dynamo Retail Group een uitgebreid dienstenpakket voor ruim 860 winkels in Nederland, België en Duitsland met de formules Bike Totaal, Profile ‘de Fietsspecialist’ en Dynamo Retail Service. Met de toetreding van Dynamo Retail Group is ook de vakhandel van de tweewielerbranche aangesloten aan het geheel van inmiddels meer dan twintig samenwerkende private en publieke organisaties in S.A.F.E.

Registratie E-bikes

“Nu er met de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Justitie en Veiligheid gewerkt wordt aan het registreren van E-bikes en andere waardevolle fietsen bij de RDW, is de inbreng van het vakhandelnetwerk met de fietswinkels van Dynamo Retail Group van grote waarde. We zijn dan ook zeer blij met de toetreding van Dynamo Retail Group”, vertelt de voorzitter van S.A.F.E. Guus Wesselink.

Door de registratie van E-bikes wordt het koppelen van de naam van de eigenaar aan de E-bike eenvoudiger. Hierdoor is de fiets beter bekend en weet de branche welke klanten benaderd kunnen worden voor service aan de fiets, ook na doorverkoop.

Jeroen Schrijver van Dynamic Retail Group legt uit waarom ze zich aansluiten bij S.A.F.E.: “Vanuit de gedachte dat we onze aangesloten ondernemers ontzorgen, is een deelname in S.A.F.E. een logische stap. We willen onze know how over de werkprocessen in de fietsenwinkels en onze ervaring met centrale dataverwerking en kassakoppelingen in de praktijk ten dienste stellen van de samenwerkende partners in S.A.F.E., voor het terugdringen van fietsdiefstal. Het mede-ontwerpen van een goede registratie en terugdringen van de administratieve last voor de fietsenwinkels past daar goed bij”.

Met de komst van Dynamo Retail Group is er een belangrijke partner toegetreden tot S.A.F.E. Hierdoor kan de stichting samen met alle leden van de Raad van Advies verder bouwen aan de ambitie van de organisatie: aanpak van E-bike en fietsdiefstal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.