Fietsbrug Tubantiasingel Enschede
Fietssnelweg

62 kilometer fietssnelweg in Overijssel gaat laatste fase in

Dankzij de geplande fietsbruggen kunnen fietsers en automobilisten veilig en snel doorrijden.Gemeente Enschede, 2022

Fietsers kunnen vanaf begin 2024 ongehinderd en in één lijn van station Hengelo naar station Enschede fietsen, zonder afgeremd te worden door kruispunten, verkeerslichten en autoverkeer. De werkzaamheden voor de aanleg van twee fietsbruggen en een verhoogd fietspad, starten volgende maand. Het is de laatste fase in de ontwikkeling van de fietssnelweg F35 tussen Nijverdal en de Duitse grens.

Het ‘masterplan’ fietssnelweg F35 gaat daarmee zijn laatste fase in op dat traject. Eenmaal klaar, kunnen fietsers rechtstreeks van Enschede tot aan de gemeentegrens in Hengelo doortrappen. De twee fietsbruggen en het verhoogde fietspad leiden de fietsers over twee drukke kruispunten heen. “De meerwaarde zit dus vooral in de veiligheid én de snelheid, zowel voor de fietsers als voor automobilisten op die kruisingen”, aldus een woordvoerder van de gemeente Enschede.

De complete fietssnelweg is 62 kilometer lang. Er zijn zijtakken van Almelo naar Vriezenveen en van Enschede naar Oldenzaal. De weg loopt ongeveer gelijk aan de autosnelweg A35 en is altijd vier meter breed.

Het fietspad is ontwikkeld door de provincie Overijssel, samen met de betrokken gemeenten in Twente.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Marloes Kanselaar is vaste redacteur voor VerkeersNet en werkt nauw samen met de redacteuren van OVPro.nl en TaxiPro.nl. Na een studie Journalistiek werkte ze voor het AD/Rotterdams Dagblad en deed ze commerciële schrijfervaring op bij webwinkel Coolblue. Een Rotterdamse in hart en nieren, die de lezer van VerkeersNet graag op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen in de verkeers-en mobiliteitswereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.