Uitreiking certificaat Smart Mobility
Opleidingstraject

Eerste zij-instromers in Noord-Holland omgeschoold tot adviseur Smart Mobility

De deelnemers van het opleidings- en ervaringstraject 'veilige, slimme en duurzame mobiliteit'.Provincie Noord-Holland, 2022

Dertien zij-instromers ontvingen afgelopen week een certificaat van de Provincie Noord-Holland als bewijs voor hun omscholing tot adviseur Smart Mobility. De deelnemers van het opleidings- en ervaringstraject ‘veilige, slimme en duurzame mobiliteit’ behoren tot de eerste lichting van het traject dat door de provincies Noord-Holland en Overijssel samen met het UWV gratis aangeboden wordt, om de werkgelegenheid te bevorderen.

De deelnemers van het opleidings- en ervaringstraject hebben drie maanden lang, vier dagen per week, allerlei colleges gevolgd om opgeleid te worden in het smart mobility werkveld. Daarna hebben zij drie maanden werkervaring opgedaan bij advies- en ingenieursbureaus, gemeenten en provincies. Naast een basiscursus verkeerskunde en een toelichting op diverse mobiliteitsoplossingen zoals verkeers- en mobiliteitsmanagement en digitalisering van mobiliteitsdata kwamen ook praktische vaardigheden aan bod waaronder projectmanagement en contractbeheersing. Vier deelnemers hebben tijdens het traject al direct een baan gevonden in het mobiliteitswerkveld, de anderen oriënteren zich nog op de arbeidsmarkt.

Het is voor het eerst dat Noord-Holland het opleidingstraject faciliteert. De afgelopen drie jaar deed de provincie Overijssel dit. “Het programma is via het Interprovinciaal Overleg (IPO) ook onder de aandacht gebracht bij andere provincies en daar was wel animo voor”, licht een woordvoerder van de provincie Noord-Holland toe.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Marloes Kanselaar is vaste redacteur voor VerkeersNet en werkt nauw samen met de redacteuren van OVPro.nl en TaxiPro.nl. Na een studie Journalistiek werkte ze voor het AD/Rotterdams Dagblad en deed ze commerciële schrijfervaring op bij webwinkel Coolblue. Een Rotterdamse in hart en nieren, die de lezer van VerkeersNet graag op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen in de verkeers-en mobiliteitswereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.