Foto van een elektrische auto die aan het opladen is
bestaanszekerheid

‘Politiek, stop niet met voordeelregelingen voor elektrisch rijden’

Een elektrische auto laadt op. Foto ter illustratie Shutterstock, Irina Shatilova

De politiek moet niet stoppen met voordeelregelingen voor elektrisch rijden, zegt CEO Michiel Langezaal van laadpaalaanbieder Fastned. Door met de regelingen te stoppen zou namelijk voor alle Nederlanders de mogelijkheid verdwijnen om elektrisch te gaan rijden.

Langezaal vindt dat het belangrijke verkiezingsthema ‘bestaanszekerheid’ niet los kan worden gezien van duurzame mobiliteit. Het moet volgens hem immers voor iedereen betaalbaar worden om elektrisch te kunnen rijden. “Daar is duidelijkheid en visie van de overheid voor nodig. Mensen moeten het gevoel hebben dat de duurzame keuze langdurig voordelig is.”

Het is volgens hem dan ook nodig dat voordelen rond bijtelling en wegenbelasting bij elektrische auto’s niet worden beëindigd. Er moet een ‘serieus verschil’ zijn met brandstofauto’s, vindt Langezaal. Bovendien komen er steeds meer goedkopere EV’s op de markt, wat zorgt voor steeds meer betaalbaarheid. “Elektrisch rijden wordt geen dure hobby meer. De afgelopen jaren hebben vooral de kapitaalkrachtige rijders kunnen profiteren van de fiscale voordelen. Nu EV’s betaalbaarder worden, moet stimulering voor grotere groepen worden ingezet zodat elektrisch rijden de norm wordt.”

Lees ook:

Auteur: Laura Houtenbrink

Bron: ANP

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.