Project B-riders van start

foto_hand_app2In Brabant is het startsein gegeven voor het project B-riders. Met dit project willen de provincie en het ministerie van Infrastructuur & Milieu autogebruikers ertoe bewegen om vaker de (elektrische) fiets te gebruiken om naar het werk te reizen. Inmiddels hebben zo’n 1000 kandidaten zich aangemeld.

Deelnemers kunnen een deel van de aanschaf van een e-bike terugverdienen als ze de auto laten staan. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van een online fietscoach die hen stimuleert om vaker te fiets te pakken.

B-riders bestaat uit twee onderdelen: een E-Bike Bonus en een Online Fietscoach.

Met de E-Bike Bonus kunnen mensen die een elektrische fiets aanschaffen een deel van de aanschafkosten terugverdienen. Per gefietste kilometer op werkdagen ontvangen de deelnemers een financiële vergoeding. In de spits is de vergoeding hoger dan daarbuiten.

Wie dagelijks 10 km in de spits fietst, kan zo’n 48 euro per maand verdienen. Maandelijks wordt dat bedrag op de rekening gestort. Men ontvangt maximaal € 1.000 en niet meer dan wat de e-bike gekost heeft.

Registratie van kilometers gaat via de gratis app via een centraal systeem.

Daarnaast kunnen deelnemers gebruik maken van de Online Fietscoach app die de fietsers stimuleert om vaker de fiets te nemen. Met de gratis app stelt men zelf persoonlijke doelen in. Bijvoorbeeld twee keer per week naar het werk fietsen of 300 kcal per rit verbranden. De slimme app helpt je die doelen te behalen.

Iedere week krijgt men een overzicht van de kilometers en het persoonlijke doel.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.