Hoge bezoekersaantallen voor PenR Maastricht Noord

prmaastrichtHet nieuwe P+R-terrein Maastricht Noord, dat op 30 november 2013 werd geopend, blijkt een succes. In de eerste twee weken stapten ruim 4000 bezoekers in de pendelbus richting de Markt.

In omgekeerde richting reisden ongeveer 3700 mensen terug naar P+R Maastricht Noord. De overige reizigers kozen voor de trein.

Vooral in de weekenden weten veel automobilisten het parkeerterrein te vinden. Op zondag 15 december waren nagenoeg alle parkeerplaatsen bezet.

De bezoekers van P+R Maastricht Noord komen uit heel Nederland, maar ook uit België en Duitsland. Uit de eerste resultaten van een gebruikersenquête blijkt dat ruim 80% van de bezoekers P+R Maastricht Noord zou aanbevelen bij familie en vrienden. Meer dan de helft van de bezoekers zou anders de auto in het centrum hebben geparkeerd. De pendelbus geniet bij liefst 93% de voorkeur om verder te reizen.

Vijf personen kunnen vanaf het P+R terrein voor 1 euro naar het centrum met de pendelbus en voor dat bedrag kunnen ze ook met de trein terug.

Het station Maastricht Noord met het bijbehorende P+R-terrein is een gezamenlijk project van de gemeente Maastricht, Provincie Limburg, ProRail, Veolia en Maastricht Bereikbaar. Maastricht Bereikbaar financiert de pendelbus, de marketing- en communicatiecampagne en het service- en informatiepunt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.