Werkzoekenden verleiden automobilist file te mijden

spitssporten_logoEen groep werkzoekenden start een project om automobilisten te verleiden buiten de spits te reizen. Dit is een initiatief van De Verkeersonderneming en wordt ondersteund en gefaciliteerd door gemeente Spijkenisse.

Veertien werkzoekenden organiseren zelf een evenement waar inwoners van Spijkenisse kennis kunnen maken met een aantal anti-filediensten, zoals sporten tijdens de spits. Waar, wanneer en hoe bepaalt de groep zelf.

De veertien werkzoekenden doen op vrijwillige basis mee, met behoud van hun uitkering. De Verkeersonderneming en de gemeente willen hen zo werkervaring laten opdoen.

Ze werken de komende twee maanden vanuit een pand in Spijkenisse dat door ondernemer van ’t Hof Machineverhuur speciaal voor dit project ter beschikking is gesteld. Daarnaast zijn er diverse lokale ondernemers die een bijdrage leveren door bijvoorbeeld de lunch te sponsoren.

De initiatieven van de lokale ondernemers vinden hun oorsprong in de samenwerking binnen de Stichting Parkmanagement Bedrijventerreinen Spijkenisse (SpbS) en de Duurzaamheidskring Spijkenissse. Het project gaat maandag 31 maart officieel van start en duurt tot eind mei.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.