Tien reisapps voor automobilisten en flexibele reizigers

De laatste jaren zijn er veel verschillende apps op de markt gekomen die reizigers helpen bij de keuze van het vervoermiddel, vertrektijdstip en route. Adviesbureau &Morgen zette een aantal handige reisapps op een rij.

Er zijn volgens het bureau grofweg twee soorten reisapps te onderscheiden: Slimme reisapps voor automobilisten en Slimme reisplanners voor het handigste vervoersmiddel.

De apps voor automobilisten laten je bijvoorbeeld zien waar de file staat, waar je goedkoop kunt tanken en navigeren je naar je bestemming. De reisplanners geven je een overzicht van alle reisopties om zo een slimme keuze te kunnen maken en ze geven bijvoorbeeld de route naar het station aan.

Alle 10 apps zijn geschikt voor de iPhone (behalve Mobile Ninja), de meesten ook voor smartphones met Android en een enkeling is ook geschikt voor Windows. Twee apps zijn onderdeel van een compleet pakket voor je medewerkers; Reisbalans en Radiuz. Ze zijn dan ook alleen beschikbaar voor gebruikers van dit pakket. Welbekende apps zoals 9292 en de NS reisplanner zijn buiten beschouwing gelaten.

Op de website van slimmeropweg.nl worden de apps uitgebreider beschreven.

slimme reisapps
[klik voor grotere afbeelding; bron: &Morgen]
Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.