Streektransferium de Linielanding in gebruik

streektransferium-de-linielandingLangs de A27 bij de afslag Nieuwegein is het nieuwe Streektransferium de Linielanding in gebruik genomen. Het transferium vormt de toegangspoort tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Eiland van Schalkwijk.

Passanten en toeristen kunnen er terecht voor een lokaal en regionaal geproduceerd hapje en drankje. Zij parkeren er hun auto en kunnen te voet, op de fiets of per kano het gebied verkennen.

Hajé Restaurants als exploitant van Linielanding, werkt zoveel mogelijk met producten uit de regio en stelt agrariërs in de gelegenheid om hun producten aan te bieden.

Later dit jaar wordt het Streektransferium ook als Toeristisch Overstappunt ingericht. Het wordt daarmee onderdeel van het TOP netwerk in de provincie Utrecht.

Opvallend is de verkeersbrug die het autoverkeer van en naar de A27 leidt: een om zijn as draaiende hellingbaan van staal en beton die zichzelf kruist. De hellingbaan wordt geschraagd door 53 in hoogte verlopende stalen kolommen, waarvan de hoogste 20 meter in de lucht steekt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.