Project snelwegbussen Utrecht van start

Om het verkeer in en rondom de stad Utrecht niet volledig te laten vastlopen tijdens geplande wegwerkzaamheden dit jaar kunnen automobilisten vanaf 1 april hun auto parkeren op een P+R terreinen ver buiten de stad en gebruik maken van ‘snelwegbussen’ die over de vluchtstrook gaan rijden.
De bussen gaan rijden vanaf de drie nieuwe Utrecht Bereikbaar P+R Terreinen: Stichtse Brug (A27 noord, onder Almere), Reeuwijk (A12) en Leusden (A28). De toekomstige gebruikers van de nieuwe bewaakte P+R Terreinen zijn de bezitters van de Utrecht Bereikbaar Pluspas. Zij hebben de keuze om hier hun auto achter te laten en verder te reizen met het Openbaar Vervoer.
In de spits rijden vijf keer per uur de snelwegbussen van en naar de bedrijventerreinen en overstappunten in Utrecht en Nieuwegein. Buiten de spits rijden deze bussen ieder half uur van en naar Utrecht. Reguliere bussen en Utrecht Bereikbaar snelwegbussen mogen bij file gebruik maken van de vluchtstrook. Houders van de Pas kunnen gratis verder reizen met openbaar vervoer of OV-fiets. Er zijn momenteel 6.500 pashouders.
Het project in Utrecht is een opmaat voor de Mobiliteitsaanpak van staatssecretaris Huizinga om een samenhangend systeem van snelwegbusverbindingen rond Utrecht uit te breiden. Dit voorstel wordt de komende maanden uitgewerkt. Voor dat netwerk van snelwegbussen heeft Huizinga ruim 10 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.