Gratis parkeren en OV voor buitenlandse studenten

p_r_noordDagelijks komen enkele honderden buitenlandse studenten met de auto naar Maastricht. Andere manieren van transport zijn voor hen vaak minder aantrekkelijk of duurder. Maastricht Bereikbaar wil deze groep studenten een alternatief bieden; parkeren op een van de (gratis) P+R terreinen en gratis verder reizen met een OV-shuttle.

Studenten die aan de voorwaarden voldoen, kunnen tot en met 31 maart 2015 op vertoon van de Maastricht Bereikbaar OV-chipkaart zes maanden lang gratis reizen.

Studenten die meedoen aan de proef, parkeren hun auto op een van de (gratis) P+R terreinen en reizen dan verder met de OV-shuttle. Parkeren kan op P+R Maastricht Noord, P+R Beek-Elsloo of P+R Heerlen De Kisssel. Vanaf Maastricht Noord en Heerlen gaat de reis verder met Veolia, vanaf Elsloo met de NS. Uiterlijk binnen 25 minuten is de student in Maastricht.

Zowel de Universiteit Maastricht als de Hogeschool Zuyd verlenen hun medewerking aan deze proef. Gecheckt wordt of degenen die zich aanmelden ook echt studeren. Op basis van hun gegevens wordt geselecteerd welke P+R voor hen interessant is en volgt een aanbod.

Na eind maart 2015 wordt de proef geƫvalueerd. Op basis van die evaluatie bekijkt Maastricht Bereikbaar samen met de onderwijsinstellingen of er structurele maatregelen komen.

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.